Știi ce se întâmplă atunci când te temi? Când viața ta este, chiar și parțial, determinată de frică? Vei dori să controlezi totul, dacă se poate.

Trăim în imperiul fricii

Ai, ca fiecare dintre noi, o teamă de necunoscut. De imprevizibil. Dar mai mult, o teamă de tine însuți…

Îți este teamă că:

♦ Cineva sau ceva din exterior va genera ceva neplăcut, disconfortant, dureros pentru tine și nu vei putea preveni sau contracara acel lucru;

♦ Nu vei putea face față provocărilor, schimbărilor care apar în viața ta;

♦ S-ar putea să iei vreo decizie greșită…

Și multe altele.

O consecință este faptul că vei încerca să influențezi cât de mult poți lucrurile astfel încât să lucreze în favoarea ta.

Doar că încerci asta și cu Dumnezeu. Apeși acele butoane care crezi că-L vor determina să îți fie favorabil. Bani, rugăciuni, posturi, gesturi pioase…

Nimic nu garantează nimic

Adevărul este că nimic nu îți garantează nimic în ceea ce privește viața ta omenească. Și nici Dumnezeu nu îți garantează că totul, absolut totul din ceea ce te aștepți și vrei de la viață va fi așa cum îți dorești. De aceea, nici nu îți promite așa ceva. Ce îți promite totuși este că:

Rămâne cu tine;

Îți poartă de grijă;

Ți-a iertat păcatele dacă L-ai acceptat pe Hristos și crezi în El.

Și altele menite să păstreze integritatea ta spirituală și sufletească.

Dar nu că viața ta nu se va schimba. Viața continuu se schimbă. Viața este schimbare.

Nu că vei fi sănătos până la adânci bătrâneți.

Nu că vei trăi mult.

Nu că nu se va strica nimic.

Însă că există mereu o soluție, da. Un răspuns care să ajute. Un om care știe ceva semnificativ pentru problema ta. Care te poate ajuta. Un medicament care să amelioreze măcar…

Însă pentru toate trebuie credință. Fermă.

Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: “Ridică-te și aruncă-te în mare”, și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut.

Nu ajunge să te rogi. Nu ajunge să ceri. E nevoie să te aștepți ca lucrurile să se întâmple. Și să fii dispus să faci ce ți se cere.

Nu poți să știi încotro te îndrepți și ce vei întâlni pe cale. Dar poți să știi că indiferent unde mergi împreună cu Dumnezeu acolo va fi bine pentru tine. Și indiferent cu ce provocări te vei întâlni tu deja ești biruitor asupra lor prin El.