Când ții de griji, grijile țin de tine.
Când ții de frici, fricile țin de tine.
Când ții de gânduri, gândurile țin de tine.

Dă-le drumul!

Ușor de spus, greu de făcut

Știi vorba aia: Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești…
Doar că la griji, frici, gânduri negative nu renunți așa de simplu, doar pentru că vrei și pui comutatorul pe „off”. Trebuie să le înlocuiești cu altceva.

Primul pas este să înțelegi că ești liber.

Tu ești liber, iar această libertate ți-a fost dăruită după ce a fost scump plătită. Ți-a fost dăruită pentru că nu ți-ai fi putut procura această libertate niciodată. Mântuirea de care beneficiezi a putut fi cumpărată doar de către un om drept, curat, sfânt, care să ducă o viață impecabilă. Un om care să-și jertfească viața pentru iertarea și eliberarea ta din lanțurile păcatului. Ale morții.

Moartea a ținut viața, cu tot ce este ea, captivă. Și moartea avea nevoie de o viață sfântă ca să elibereze viața întregii lumi. Dar cine să i-o dăruiască?

Isus nu a ținut de viața Lui trupească. Dacă ar fi ținut, toată omenirea ar fi rămas captivă acestei vieți pe care-o trăia. „Sfântă” sau păcătoasa, atât am fi avut: viața acestei lumi.

Înțelege că poți să-ți schimbi viața

Isus a deschis o poartă. Apoi s-a transformat în această poartă deschisă pentru toți. De aceea, nu mai este nevoie să fii și să trăiești o viață sfântă prin fapte, să sacrifici ceva pentru păcatele tale. S-a făcut asta. Acum este nevoie doar să accepți și să treci prin procesul beneficierii de noua viață care-ți stă la dispoziție. Dar asta doar dacă ai nevoie de ea. Dacă o vrei. Dacă tânjești după ea. Dacă te-ai săturat de viața ta limitată, lipsită, cu valuri, suișuri-coborâșuri emoționale, cu dureri și bucurii mărunte pe care o trăiești.

Moartea este o temnita in care stai de bunavoie_intern
Dacă dai drumul tuturor lucrurilor care te țin captiv – viața ta iluzorică, dezorientată, influențată – atunci viața nouă se naște în tine prin moartea ta, prin ceea ce urmează renunțării. Este ca un tunel prin care treci, la capătul căruia te așteaptă Lumina.

Viața urmează morții prin renunțare la viață

Ca un model, toate lucrurile le primești prin această formulă: viață – moarte – viață.

Bucuria la care tânjești, cea adevărată, care nu ți se ia, cea care este ca o apă ce astâmpără setea, se naște din pace. O stare de relaxare care urmează renunțării la ceea ce te ține captiv. Lași să moară în tine grijile, fricile, gândurile negre care te țin în chingi, între pereți și gratii. Și o faci acceptând Adevărul care se opune minciunii crezute de tine: că trebuie să te străduiești ca să obții ceva, că de tine depinde totul – viața ta, oameni, circumstanțe –, că ești singur, Dumnezeu este în Cer, iar tu trebuie să-l mulțumești printr-o viață impecabilă…

Abia atunci când accepți că nimic nu are cu adevărat putere asupra ta, că poți împreună cu Dumnezeu – care este lângă tine și în tine – să decizi cursul vieții tale, că viața ta, a celor dragi și a altora este în mâinile Lui, și El se va ocupa de ce este necesar după un plan mult mai bun decât ai putea tu concepe… te relaxezi în pacea Lui.

Ca să experimentezi bucuria mântuirii, trebuie să lasi pacea ei să intre în tine. Atunci, bucuria se naște din pace. Din liniște. Din relaxare.

 

Save