Când tu deschizi o poartă ca să dăruiești, ți se deschide de sus o poartă ca să primești.

„Dați, și vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veți măsura, cu aceea vi se va măsura.”

Dupa fapta si rasplata?

Generozitatea ta nu va îndupleca generozitatea Lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu are nevoie și nu este determinat de generozitatea ta. El este Generozitate, iar iubirea cu care-ți dă nu este condiționată de faptele tale. Însă tu ești împreună vegheator cu Dumnezeu la poarta Cerului pentru binecuvântările tale. Fără decizia ta și fără gestul tău de a dărui, cum ai putea să primești în ființa ta, în viața ta ceea ce cu drag și din abundență îți este oferit de către Creatorul cerului și al pământului? Tu deschizi poarta și tu ești singurul care determină de ce anume și cum vei beneficia. Dăruiește, așadar.

„Celui ce-ți cere dă-i; și nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine.”

Daruieste pentru ca esti intelept

Adică dăruiește, ca să ți se deschidă inima către înalt. Oricui, prieten sau dușman. Și nu va fi doar că sufletul celui ce te dușmănește din cauza propriilor răni neîngrijite și nevindecate sau a imaginii eronate pe care o are despre tine se va putea deschide mântuirii în urma faptei tale, ci însăși viața ta se va putea umple de bucurie, vindecare si binecuvântare.

Fă-ți bine dăruind şi deschizându-te astfel prin aplicarea principiului sănătos al Cerului. Devino mai permeabil pentru ca bunătățile Împărăției să se coboare în tine. Te vei apropia mai mult de Cer, te vei apropia mai mult de tine, te vei apropia mai mult de Mântuitor. Îl vei vedea și simți mai bine, vei fi îmbogățit cu puterea și lumina Sa.

Bine pentru tine inseamna bine si pentru altii

Fă-ți bine ca să poti face bine. Dăruiește ca să primești şi să poți dărui mai mult. Apropie-te de seamănul tău ca să deschizi ferestre și uși apropierii Fiului de Dumnezeu față de tine. Vei descoperi apoi că ceea ce urmează în timp nu va mai avea nicio legătură cu binele tau. Că bucuria ta va fi să dăruieşti pentru că eşti darnic, vei lumina pentru că eşti lumină, vei iubi pentru că dragostea se va revarsa din tine fara motiv, fără un scop, fără aşteptarea vreunui beneficiu.

De aceea, dăruieşte. Este primul pas…

Trezeste-te22