Totul începe cu un pas. Cu un gest.
O decizie…

Avem impresia că unele lucruri sunt complicate, altele sunt simpe. Dar nu este așa. De fapt, toate lucrurile sunt complicate, însă unele ni se par simple. Asta pentru că minții noastre i se așează, aparent, o idee în „cutiuțele” prestabilite pe care le-am ales drept referințe.

De aceea, mântuirea i se pare minții noastre o nebunie. Nu avem niciun sistem de referință, nu avem cu ce să o asemănăm și nu avem cum să o integrăm, așadar, credințelor și convingerilor noastre pentru a o putea accepta.

Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește.

Acesta este motivul pentru care nu prin convingere intelectuală ajungem la acceptarea Lui Isus Hristos drept Mântuitor și Domn în viețile noastre, ci prin miraculoasa înțelegere a duhului atins de dragostea și lumina divină dincolo de cuvinte și sensuri. Nu e simplu, nu e complicat. Este pur și simplu altceva…

Frumusețea vieții cu Dumnezeu în tărâmul neprihănirii nu este legată și determinată de înțelegerea completă a Adevărului revelat dintr-odată. Este nevoie doar de un prim pas, o primă deschidere, acceptare a ceea ce ți se descoperă miraculos prin atingerea Duhului Lui Dumnezeu. Un prim pas ca să treci prin Ușa care îți conferă transformarea – curățarea, îmbrăcarea în Lumină și Putere.

Un singur pas, un singur gest, o singură decizie. Restul își așteaptă rândul și vei fi trecut treptat, din profunzime în profunzime, prin tot ce este nevoie acum să înţelegi.

Trezeste-te15