Omnia possibilia sunt credenti

Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede

Ce înseamnă pentru tine
să crezi în Dumnezeu?

Să mergi la biserică în mod regulat, să te închini prin gesturi și să practici diverse cerințe bisericești precum rugaciuni tipizate? Să postești de câteva ori pe săptămână și în anumite perioade specifice ale anului? Să-ți însușești un limbaj caracteristic și să te exteriorizezi într-un anume fel care să facă dovada unei evlavii necesare acceptării de către Dumnezeu?
Pentru mine, starea de credință este cea a comunicării cu Dumnezeu dincolo de cuvinte. Prin ea, Dumnezeu revarsă în sânul tău lumina și puterea Sa, nebănuite și de nedescris, împărtășindu-Se cu o nemijlocită tandrețe.
Atunci când crezi, vezi legături și sensuri ușor ignorate altfel. Pentru că, prin toate, acel Cineva care te cuprinde în Sine îți vorbește, descoperindu-ți înțelesuri pe care mintea nu le poate apuca.
Credința nu este doar garanția unei vieți împlinite, cred eu, ci și izvorul ei. O viață care se definește prin „a fi”, și nu „a avea”. A fi, pur și simplu, miscându-te și respirând în Cel care ni se revelează prin numele „Eu sunt cel ce sunt”. Dincolo de reguli, metode, strădanii… În nemărginire.

Credința o văd mai degrabă ca o legătură, o punte între două inimi și o ușă. Între tine și Dumnezeu.
O ușă, pentru că doar prin credință ai acces la bogăția nemăsurată a ființei Lui Dumnezeu și la abundența resurselor pe care El vrea să ți le împărtășească.
O punte, pentru că, datorită ei, binecuvântările nemăsurate ale Lui Dumnezeu vin către tine. În timp ce rugăciunile tale transferă dorințele, nevoile și convingerile inimii tale către El.
O legătură, pentru că prin ea se creează un fel de cordon ombilical spiritual între omul adânc din tine si Dumnezeu. Ești în stare să simți prezența Lui, cu tot ce înseamnă senzație, revelație, încredere neclintită, protecție, putere, liniște.
Ai sentimentul clar că-I apartii, ești din El și în El. Iar El nu te va lăsa cu niciun chip. Că ființa ta face parte din Împărăția Lui Dumnezeu și că nimeni nu te poate smulge vreodată de acolo.
Despre această credință doresc să-ți vorbesc.
Dar, înainte de toate, fă primul pas…