Omnia possibilia sunt credenti

Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede

Ce inseamna pentru tine
sa crezi in Dumnezeu?

Sa mergi la biserica in mod regulat, sa te inchini prin gesturi si sa practici diverse cerinte bisericesti precum rugaciuni tipizate, sa postesti de cateva ori pe saptamana si in anumite perioade specifice ale anului? Sa-ti insusesti un limbaj caracteristic si sa te exteriorizezi intr-un anume fel care sa faca dovada unei evlavii necesare acceptarii de catre Dumnezeu?
Pentru mine, starea de credinta este cea a comunicarii cu Dumnezeu dincolo de cuvinte. Prin ea, Dumnezeu revarsa in sanul tau lumina si puterea Sa, nebanuite si de nedescris, impartasindu-Se cu o nemijlocita tandrete.
Atunci cand crezi, vezi legaturi si sensuri usor ignorate altfel. Pentru ca, prin toate, acel Cineva care te cuprinde in Sine iti vorbeste, descoperindu-ti intelesuri pe care mintea nu le poate apuca.
Credinta nu este doar garantia unei vieti implinite, cred eu, ci si izvorul ei. O viata care se defineste prin „a fi”, si nu „a avea”. A fi, pur si simplu, miscandu-te si respirand in Cel care se ni se reveleaza prin numele „Eu sunt cel ce sunt”. Dincolo de reguli, metode, stradanii… In nemarginire.

Credinta o vad mai degraba ca o legatura, o punte intre doua inimi si o usa. Intre tine si Dumnezeu.
O usa, pentru ca doar prin credinta ai acces la bogatia nemasurata a fiintei Lui Dumnezeu si la abundenta resurselor pe care El vrea sa le impartaseasca cu tine.
O punte, pentru ca datorita ei binecuvantarile nemasurate ale Lui Dumnezeu vin catre tine in timp ce rugaciunile tale transfera dorintele, nevoile si convingerile inimii tale dinspre tine catre El.
O legatura, pentru ca prin ea se creeaza un fel de cordon ombilical spiritual intre omul adanc din tine si Dumnezeu. Esti in stare sa simti prezenta Lui, cu tot ce inseamna senzatie, revelatie, incredere neclintita, protectie, putere, liniste. Ai sentimentul clar ca-I apartii, esti din El si in El. Iar El nu te va lasa cu niciun chip. Ca inima ta face parte din Imparatia Lui Dumnezeu si nimeni nu te poate smulge fara voia ta de acolo.
Despre aceasta credinta doresc sa vorbim.
Dar, inainte de toate, fa primul pas…