F

rica este o formă de credință. Este credința în minciuna celui rău.
Iar atunci când glasul fricii a pus stapanire pe tine, tu ai acceptat căpăstrul. Cineva te va ține legat la carul lui pentru a-i purta poverile spre casă.

„Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă.” – (Prov. 29:25)

Ți-e frică să intri în posesia binecuvântărilor tale?

Dacă ți-e teamă să îți trăiești destinul, atunci probabil:

– Vei merge la școli,

– Vei cheltui pe cursuri scumpe,

– Vei învăța nopțile pe brânci,

– Vei face masterate și doctorate,

apoi un mediocru care are câteva grame de curaj în plus față de tine te va angaja pe doi lei să îi construiești imperiul.

Și până să îți dai seama, visul tău va fi acoperit de nisipul deșertului din viața ta, trăindu-ți zilele în nemulțumire.

 

Frica iti fura binecuvantarile02

Frica iti fura binecuvantarile03

Frica de a intra în posesia binecuvântărilor tale poate să aiba cauze complexe si adânci, te cred și știu.

Însă frica te poate costa o perioada de „40 de ani de pribegie” până să intri în ceea ce îți dorești, știi că ți-a fost promis și posibil să fie la o întindere de braț.

Asta, dacă vei intra vreodată…

Și numai pentru că în momentul în care Dumnezeu te îndemna să-ți însușești binecuvântarea tu te retrăgeai în carapacea aparent protectoare a iluziilor tale. Invocând motivul că dușmanul tău (considerat deja învins de către Dumnezeu!) este mai puternic decât tine.

„Dar bărbații care fuseseră împreună cu el au zis: «Nu putem să ne suim împotriva poporului acestuia, căci este mai tare decât noi.»” – (Numeri 13:31)

Ești „victima” imaginației tale pe care o alimentează frica

Imaginația ta este bună în măsura în care este un instrument prin care să crești, să îți atingi țelurile. Dar atunci când ea îți creează „uriași indestructibili” care populează Țara Promisă ție, ea este cel mai mare impediment.

„Problema” nu este că Dumnezeu nu ar vrea să-ți dea ceea ce îți trebuie și ți-a promis. Însă dacă nu îți duci luptele interioare cu uriașii iluzorici care te țin la hotarele binecuvântărilor tale, tu nu te vei bucura niciodată de bunătatea Lui.

Frica iti fura binecuvantarile01

„Domnul a vorbit lui Moise și a zis: “Trimite niște oameni să iscodească țara Canaanului, pe care o dau copiilor lui Israel.” – (Numeri 13:1,2)

Frica iti fura binecuvantarile04

Numai tu poți săți porți bătăliile fricii

Bătăliile interioare ale fricii tale nu le poate purta nimeni în afară de tine. Prin credința în credincioșia și dragostea Lui Dumnezeu față de tine.

Dar vei începe să-ți duci bătăliile fricii în momentul în care vei decide să nu mai dai atenție nimănui, niciunui personaj mental negativ creat de talentul tau „desăvârșit” de scenarist al vieții tale. Și să te concentrezi pe Hristos. Pe ceea ce ai primit deja, ți-a fost alocat, și urmează să fie concretizat în viața ta.

Cu atitudinea corectă:

„…nu vă temeți de oamenii din țara aceea, căci îi vom mânca. Ei nu mai au niciun sprijin: Domnul este cu noi, nu vă temeți de ei!” – (Numeri 14:9)