Cât de mult te lupţi pentru a birui ispitele şi greutăţile create de vrăjmaş în viaţa ta?

V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari, şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi, şi aţi biruit pe cel rău.

„Ați biruit” înseamnă că eşti deja, acum, în starea de biruitor. Pentru totdeauna. Deci nu este nevoie de nicio încleștare la fiecare provocare pe care-o întâlneşti în viață cu scopul de a stabili biruința. Şi asta pentru că biruința o ai. Este a ta și ţi-a fost dăruită de Biruitor.

V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.

Nu mai există nicio luptă. Lupta a fost dată. Învingătorul s-a decis. Restul este schimonosirea, maimuțăreala și bravura vrăjmaşului care dorește să te inducă în eroare. El nu mai are putere asupra ta. Dar te va minți cu fiecare ocazie, încontinuu și va profita de neatenția și neștiința ta.

Liber dupa „gratiile” mintii

Fiind în Hristos poate că vei purta lanțurile duşmănoase ale imaginației și convingerilor false induse de împotrivitorul tău, dar vei fi de fapt o făptură liberă ținută captivă prin înșelare. Minciuna este cea care te ține captiv. În adevăr nu există niciun lanț la mâinile și picioarele tale. Dar pentru că nu crezi asta, ci contrariul, te vei comporta, simți și îți vei duce viața ca atare. Ca un rob.

Biruința ta înseamnă că în orice situație din viața ta tu îți vei exercita autoritatea de fiu sau fiică de Dumnezeu pe care ai căpătat-o prin Hristos, prin harul Său, datorită credinței tale autentice. Vei cere aşadar și lua ce-i al tău. Vei declara ceea ce ești și ai (fără a-ți fi luate de nimeni), vei porunci celui biruit să se dea la o parte, vei contracara și anihila prin cuvântul, gestul, fapta ta luminoasă orice încercare, orice demers al celui rău de a te devia de la calea ta și a altora.

Nu te lăsa biruit (înșelat spre a te simți astfel) de rău, ci biruie răul (contracareaza-i acțiunea) prin bine (cuvinte, gesturi, fapte inspirate și izvorâte de Dumnezeu).

In lume fiind, esti deasupra ei

Tu nu ești și nu vei fi niciodată mai prejos, mai slab ca dusmanul tău înfrânt de Hristos pentru totdeauna la cruce. Pentru că tu ești din Dumnezeu (1 Ioan.4:4) și una cu Hristos (Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele – Ioan 15:5), beneficiind de tot ce a obținut El prin ascultarea Sa de Tatăl. Poartă-te ca atare, și nu vei cunoaște gustul înfrângerii. Poate că uneori vei fi doborât, dar nu înfrânt. Înfrângerea vine din tine, din interior întotdeauna, nu din poziția în care te-a plasat, prin înșelare, tatăl minciunii folosindu-se de argații săi.

Eşti biruitor. Tu. Oricine ai fi, de oriunde. Odată ce ai crezut şi îţi menţii credinţa că Isus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu.

Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?