Protecția divină nu înseamnă că nu vei trece prin nimic neplăcut. Da, este neplăcut să te confrunți cu acest adevăr. Dar precum acest adevăr aduce revelație și, deci, eliberare, în ciuda neplăcerii create, așa și alte aspecte neplăcute ale experiențelor noastre zilnice pot aduce pe lângă neplăcere și altceva. Pozitiv. Cunoaștere, experiență, mai multă profunzime sau sensibilitate față de oameni.

De ce treci prin clipe grele?

Dumnezeu nu a spus că nu vei trece prin momente grele. Ba chiar ne-a avertizat că viața creștinului va fi presărată cu necazuri. Nu pentru că El le-ar fi pus acolo, ci pentru că suntem nevoiți să vâslim împotriva curentului. Cu toate acestea, Fiul a spus că va fi cu tine orice ar fi. Că nu te va părăsi. Că îți va purta de grijă. Că te va iubi. Acolo unde ești. Indiferent prin ce treci.

Nu vei fi ferit de momente generatoare de palpitație așadar, însă vei fi ajutat mereu să treci peste toate.

E adevărat că nu umbli, oriunde ai fi, băgat sub o bură protectoare care să țină răul afară și să nu te afecteze. Răul există și se manifestă în fel și chip. El nu a fost încă eliminat și de aceea se manifestă prin oameni și evenimente. Mai mult, a te feri complet de rău – ceea ce e imposibil – înseamnă și a te înstrăina complet de oameni, de viață, de sentimente. Pentru că răul vine odată cu viața așa cum este în complexitatea ei. A te feri de rău poate însemna a te feri de dragoste, pentru că, odată cu ea, adeseori și răul te atinge în multe feluri. Dacă vrei să iubești, trebuie să accepți și durerea care apare datorită imperfecțiunilor și slăbiciunilor oamenilor. Dar odată ce ai înțeles și depășit durerea, vine și maturizarea. Vei reuși să vezi lucrurile într-un mod diferit, și asta te va ajuta să te bucuri de experiențe mai adânci și mai plăcute în viitor.

Ce te protejeaza de rau?

Totuși, ceea ce te face să fii protejat față de răul distructiv în orice circumstanță este credinta. Dacă vrei să fii total protejat, trebuie să ai o credință perfectă în protecția Lui Dumnezeu. Și atunci, orice ar apărea, plăcut sau nu, pe calea ta, va putea fi convertit, prin puterea Lui Dumnezeu de a face asta, în beneficii personale care te vor ajuta să fii mai puternic și mai rodnic. Încredințat că nu vei fi lăsat pe mâini vrăjmașe indiferent de amenințări, te deschizi prin credință și mai mult Tatălui. Și cu cât te deschizi mai mult față de Dumnezeu prin credință, cu atât și binecuvântările, promisiunile se vor manifesta mai mult și mai clar în viața ta. Trebuie să lași portița deschisă ca ele să poată intra, să-ți îmbogățească viața și, prin tine, pe a altora.

În concluzie, cu cât vei crede mai mult, cu atât vei fi mai liniștit la întâlnirea cu orice val, vei primi mai multă înțelepciune, putere și curaj să faci ce știi că trebuie și cu atât mai clar vei vedea ieșirea.

Dacă te întrebi unde vei găsi însă credința, îți pot spune că ea este la îndemâna ta. Vine prin auzire. Iar auzirea prin Cuvântul Lui Hristos. Caută Cuvântul și vei găsi credința.