Un adevăr stă în picioare dintotdeauna:

Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea.

Sunt multe lucruri pe care le avem și pe care le strângem, poate fără să ne dăm seama, pentru nevoile altora. Desigur că nu asta ne stă în minte atunci când le cumpărăm sau primim, și nici atunci când, posibil fără niciun motiv clar, le ținem prin cutii, dulapuri sau sertare. Și nu vrem să le dăm drumul… Uneori, cu niciun chip. În ascuns însă Dumnezeu le-a pus în hambarele noastre pentru ziua nevoii, necazului sau durerii altora. Poate că nu le va dărui decât după ce noi nu mai suntem, sau poate că ne va deștepta în momente de cotitură ale vieții noastre, în clipe de meditație sau de eliberare prin Adevăr îndemnându-ne să dăm o întrebuințare mult mai bună decât adunatul prafului, umplutul dulapurilor sau ornatul casei în exces.

Indiferent de modul în care a hotărât să lucreze, gândește-te acum dacă nu cumva astăzi este cea mai potrivită zi să-ți eliberezi inima umplând-o de bucurie prin gestul dăruirii a ceea ce îți prisosește pentru un suflet în așteptare.

Astăzi, tu poți să fii curierul prin care El, Dumnezeul tău și binefăcătorul care îți poartă de grijă în fiecare zi din viața ta, poate să împlinească dorința cuiva, să astupe golul dintr-o inimă, să ostoiască setea sau foamea vreunui seamăn de-al tău de care, nu uita!, nu te deosebești decât datorită unor circumstanțe.

Fă astăzi măcar trei lucruri, pentru început:

–      Exprimă-ți dragostea față de cineva care are nevoie de ea în mod deosebit. Alege ce modalitate creativă dorești.

–      Apreciază și încurajează un seamăn care se poticnește pe calea sa din descurajare, desnădejde sau neîncredere în sine. Vei fi surprins câte persoane vei găsi dacă vei căuta.

–      Alege un lucru concret: carte, articol vestimentar, o conservă din cele patruzeci de pe raft, 5 lei din cei mult mai mulți pe care îi ai sau orice simți tu că ești inspirat de bunul Dumnezeu să pui deoparte din ce ai mai mult, și dăruiește-l unui suflet care ar avea nevoie de el.

Și El îți va răsplăti binefacerea. Întâi prin bucurie, eliberare, înălțare și sentimentul unei utilități deosebite. Apoi și altfel…

Dați, și vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veți măsura, cu aceea vi se va măsura.

Dacă e măsura dragostei, ți se va măsura cu cea a dragostei…

Dar primul beneficiu va fi al sărbătorii din inima ta. Pe care nu o disprețui. Toate vor trece, dar cu jocul bucuriei, tăria dragostei și adâncimea păcii celei ce depășește înțelegerea te vei duce mai departe.